Fysioterapi styrker dig gennem hele din restitution efter en skade og derefter. Det kan være yderst gavnligt for personer i alle aldre – for dem, der har oplevet nylige skader til dem med mere kroniske lidelser.

Det kan yderligere opmuntre dig til at bevæge dig – uden at smerten holder dig tilbage – samt hjælpe dig med at vende tilbage til dine almindelige aktiviteter og funktion.

Og måske har du kigget på fysioterapi for at hjælpe med at reducere dine smerter og forbedre dine bevægelsesmønstre. Alligevel har du aldrig været til fysioterapeut. Så hvad er fordelene? Hvordan kan fysioterapi hjælpe dig?

Kort fortalt om fysioterapi

Fysioterapeuter hjælper med at opretholde og forbedre sundheden gennem skræddersyede behandlingsplaner. De hjælper enkeltpersoner i alle aldre, inklusive personer med skader, sygdomme og handicap. Fysioterapibehandlingsplaner omfatter typisk ordinerede øvelser, manuelle terapier, uddannelse og rådgivning.

Under hele fysioterapibehandlingen er du — patienten — involveret i din egen pleje og behandling. Dine mål er inkluderet i din behandlingsplan. Du skal også deltage aktivt i din behandling, såsom at udføre foreskrevne øvelser, for at opnå succes.

5 fordele ved fysioterapi

Der er forskellige fordele ved fysioterapibehandling. De 5 største fordele ved fysioterapi inkluderer:

  1. Det reducerer smerter uden operation

Mens nogle sundhedspersoner kan være ivrige efter at anbefale operation, giver fysioterapi en ikke-invasiv, medicinfri og ikke-kirurgisk mulighed for at håndtere og eliminere dine smerter. Typisk anbefales fysioterapi, før operation betragtes som en mulighed. Nogle patienter får dog et valg.

  1. Det giver en personlig tilgang

Fysioterapi involverer skræddersyede og individualiserede behandlingsplaner, der passer til dig, dine behov og dine mål.

For eksempel, hvis du ønsker at vende tilbage til din foretrukne sport, er din behandlingsplan skræddersyet specifikt til dette mål. Mod slutningen af ​​din behandling medfølger øvelser relateret til din sport eller aktivitet for at sikre, at du får en sikker tilbagevenden til sporten.

  1. Det forhindrer fremtidige skader

Har du en tilbagevendende og nagende skade? Fysioterapi kan hjælpe!

Fysioterapibehandlingen fokuserer dels på restitution, men den fokuserer også på fremtidig forebyggelse. Fysioterapi arbejder for at opbygge styrke og fleksibilitet i sårbare og påvirkede led. Til gengæld betyder det, at du kommer stærkere tilbage end nogensinde. Det betyder også, at du er mindre tilbøjelig til at opleve den samme skade igen.

  1. Det kan forbedre din mobilitet og styrke

Motion er en nøglebrik i fysioterapi. Faktisk er fysioterapi forankret i ideen om, at bevægelse hjælper med at helbrede kroppen og forbedre sundheden.

Din fysioterapi, som en del af din behandlingsplan, giver styrke- og smidighedsøvelser, der er specifikke for dig og din tilstand. Som følge heraf oplever du forbedret bevægelighed og styrke efter fysiobehandling.

  1. Det kan rette op på problematiske bevægelsesmønstre

Du kan have gangproblemer eller unormale bevægelsesmønstre, som du ikke engang er opmærksom på. Heldigvis er din fysioterapeut gennem din fysioterapivurdering i stand til at lokalisere disse uoverensstemmelser og ordinere øvelser og andre modaliteter for at hjælpe med at rette dem.

Begynd at drage fordel af fysioterapi i dag! Kontakt en fysioterapeut nær dig.