Skilsmisse er en vanskelig og undertiden nødvendig beslutning, som man skal træffe i livet. Mange mennesker er usikre på deres fremtid eller på, hvad de vil gøre med deres liv, men mange er ikke klar over, at skilsmisse kan være en mulighed for dem. Skilsmisse kan give dig mulighed for at starte forfra og finde lykken igen. Der er også økonomiske fordele, der følger med skilsmisse. Læs mere i denne artikel om hvad du skal gøre, hvis du ønsker at blive skilt. 

Vær grundig i din beslutning

Du skal sørge for, at du har en god grund til at ønske en skilsmisse. Dette kan virke som et indlysende råd, men det er vigtigt at være sikker på, at du virkelig er klar til at afslutte dit ægteskab, før du går videre med skilsmisseprocessen. Når du har besluttet, at skilsmisse er den rigtige beslutning for dig, er det vigtigt at være ærlig over for dig selv og din ægtefælle om, hvorfor du ønsker skilsmisse. Det kan være med til at få processen til at gå mere gnidningsløst og hjælpe med at forebygge eventuelle sårede følelser. 

Få orden i tingene

Det næste skridt er at få styr på din økonomi. Det betyder, at du skal samle alle dine vigtige økonomiske dokumenter, f.eks. selvangivelser, kontoudtog og investeringsporteføljer. Det er også en god idé at begynde at følge dine udgifter, så du har et klart overblik over dine månedlige udgifter. Dette vil være nyttigt, når det er tid til at dele dine aktiver med din ægtefælle under skilsmissen. Det er en god ide at få et samlet overblik, så du kan præsentere alle dine dokumenter for din advokat. 

Find en dygtig advokat

Du skal vælge din advokat med omhu. Det er vigtigt at finde en advokat, som du føler dig tryg ved, og som du har tillid til, at han/hun vil repræsentere dine bedste interesser. Tag dig tid til at snakke flere forskellige advokater, før du træffer en beslutning. Du bør også sikre dig, at du er klar over de gebyrer, der er forbundet med at hyre en advokat. Hvis du kender nogle i din omgangskreds, der også er blevet skilt, så kan du eventuelt forhøre dig hos dem, om de har været tilfreds med deres skilsmisseadvokat. Ellers kan du også søge på internettet efter en skilsmisse advokat i København, og se hvilke muligheder du har. 

Vær bevidst om processen

Du skal være forberedt på, at skilsmisseprocessen kan tage noget tid. Skilsmisser kan ofte være komplekse og tage længere tid end forventet, så det er vigtigt at være tålmodig og holde fokus på slutmålet: at starte på en frisk og komme videre med dit liv. Når du har en klar forståelse af skilsmisseprocessen, kan du begynde at forhandle med din ægtefælle om fordeling af aktiver, forældremyndighed og andre vigtige spørgsmål. Men ved at være opmærksom på skilsmisseprocessen fra begyndelsen kan du være bedre forberedt på det, der venter forude.