Individuel terapi

Individuel terapi går ud på at du i fællesskab med din psykolog i enerum, så I sammen kan gennemarbejde hvad du måtte have af problemer i psyken. Individuel terapi foregår som en helt almindelig samtale, som du kender det som en samtale med en hvilken som helst anden fortrolig person. Udgangspunktet for samtalerne ved individuel terapi mellem dig og din psykolog er dog altid dig og din psyke samt problemstillinger i hverdagen. Sammen kan I vha. individuel terapi klarlægge hvad årsagen til dine problemstillinger er, samt lægge en løsningsplan for at du kan få det bedre igen. Forskellen på individuel terapi er at du som individ kan fortælle din psykolog om dine problemstillinger, uden andre skal høre det, som man for eksempel kender det fra gruppeterapi.

Formålet med individuel terapi er at du skal blive den bedste version af dig selv. På den måde bliver du en bedre person overfor dine nærmeste, som det ofte kan gå ud over, hvis man har ondt i sjælen. Og vigtigst af alt får du det godt indvendigt, som netop er formålet med individuel terapi.

Individuel terapi er gavnligt hvis du har adfærdsreaktioner og adfærdsmønstre, du prøvet at komme ud af, men som du har svært ved selv at bryde op. Gennem individuel terapi finder din psykolog ud af, hvad årsagen til dine reaktioner er, og giver dig hjælp til at bryde disse mønstre. For de fleste, der deltager i individuel terapi, oplever de hurtigt fremskridt. For mange er alene det at kunne fortælle en fortrolig om deres problemer, og hvordan de går og har, nok til at de vil føle en lettelse. Oftest stikker problemer dybere, og der vil være behov for at tale sig frem til, hvad der er årsag til adfærdsmønstrene. Først når I sammen kender årsagen, kan I begynde at bearbejde det.

Når du har din første samtale til individuel terapi, vil din psykolog lægge en plan for dig og din videre behandling gennem samtaler. Det allervigtigste for dig, når du søger hjælpe gennem individuel terapi, er at du er tryg ved din psykolog, og at du føler dig godt tilpas samt kan åbne op overfor din psykolog.

Individuel terapi tager hånd om mange forskellige typer af problemstillinger, og i dagens samfund ser mange psykologer en stigning i antallet af voksne, der søger hjælpe mod angst. Angst er på mange måder blevet en folkesygdom, og angsten kan manifestere sig selv på mange forskellige måder. For mange bliver det at omgås med andre socialt et problem. Frygten for at andre kan se at man er angst, manifesterer sig, og den løsning man tyer til, er ofte at isolere sig fra andre. Individuel terapi kan her hjælpe med at dæmre for angsten og give dig lysten og modet tilbage til at deltage i sociale sammenhænge. Angst kan også manifestere sig selv som fobier eller generel angst. Individuel terapi starter med at vi finder den rigtige psykolog til dig, ud fra dine problemstillinger. Kilde om emnet.