Du har sikkert hørt om kinesio taping før, men er måske i tvivl om, hvad det egentlig er, og hvad det gør godt for. I så fald skal du blot læse videre. Vi vil her gennemgå hvad kinesio taping er, og hvad det kan hjælpe med.

Afhjælper smerter og ubalancer

Kinesio taping har primært til formål at afhjælpe smerter og ubalance i dine muskler og led. Kinesio taping er oprindeligt en japansk metode, men er inden for de seneste 10 år blevet mere og mere udbredt og populært i Danmark også. Her bruges kinesio taping primært til at afhjælpe ledskader- og smerter, forstrækninger og hævninger i kroppen.

Kinesio taping er, som navnet antyder, en tape, som sættes fast på huden med en bestemt teknik. Tapen strækker huden ud og afhjælper herved en række problemer, som fx ømme muskler og led, hovedpine, sportsskader og meget andet.

Hvem er kinesio taping for?

Kinesio taping er for alle som har ondt i enten muskler eller led eller problemer med vandophobninger i kroppen. Kinesio taping kan også bruges af folk som har nerveproblemer eller problemer med lymfekirtlerne. Kort sagt kan kinesio taping bruges af stort set alle mennesker.

Kinesio taping er dog særligt brugt af sportsfolk, som i forbindelse med deres sport, får ømme muskler eller led. Særligt mange professionelle atleter og sportsfolk er flittige brugere af kinesio taping.

Kan også bruges forebyggende

Kinesio taping er pirmært en behandlingsmetode som anvendes når du allerede har ondt eller oplever andre gener. Men faktisk kan kinesio taping også bruges præventivt. Tapens egenskaber aflaster og støtter nemlig leddene og stimulerer blodcirkulationen og kan på den måde forebygge en lang række problemer og lidelser. Det kan derfor være en rigtig god idé, at begynde at benytte kinesio taping allerede inden du oplever problemer, for at afhjælpe inden de opstår.