For de fleste vil det lyde indlysende, at man skal give sig selv plads til at sørge, når man har mistet en, som man har haft nær. Men for nogle, er det med at sørge ikke en øjeblikkelig luksus eller en selvfølge, som man har adgang til. Særligt ikke for dem, der paradoksalt nok ofte var den afdøde allernærmest og derfor har mest brug for pladsen til at bearbejde dødsfaldet. Men når en person forlader livet, er der en række praktiske opgaver, der SKAL klares. Det indbefatter ikke bare at indmelde dødsfaldet, klare arbejdet med skifteretten og håndtere andre juridiske anliggender, men også at arrangere begravelsen.

Heldigvis vælger mange at gøre brug af begravelseshjælp, hvormed de får hjælp til at håndtere de mange praktiske forhold omkring det at arrangere begravelsen eller bisættelsen – hvor forskellen er, om man begraves traditionelt eller skal kremeres.

Fordi der er mange opgaver, der skal klares i forbindelse med at arrangere begravelsen eller bisættelsen, vælger mange helt naturligt en lokal bedemand som deres professionelle hjælp. Det fortæller vores lokale bedemand i Ribe, som kan fortælle, at fordelene er, at den lokale bedemand har kendskab til de øvrige lokale forretningsdrivende, der kan hjælpe til. Det kan f.eks. være lokale blomsterforhandlere, stenhuggere (til udarbejdelse af gravstenen) samt lokalavisen, hvor der traditionelt indrykkes en dødsannonce – samt evt. efterfølgende takkeannonce til dem, der var med i kirken og til efterfølgende højtidelighed – også kaldet gravøl.

Det vigtige ved at anvende en begravelseshjælp er, at man får mere af den nødvendige plads til at behandle den nye virkelighed, hvor vi pludselig mangler en vigtig person i vores liv. Den proces kan nemlig ofte kræve plads og tid, da men kan have behov for at finde mening og måske identificere sig selv anderledes, hvis en vigtig person er forsvundet.

Uden denne plads til sorg, kan man falde i en form for depression, hvor meningsløshed fylder for meget og både privat- og arbejdsliv kommer til at lide store konsekvenser.