Går du med en følelse af tomhed og ligegyldighed indeni? Har du det som om at ingen forstår dig, og hvordan du har det? Går du med nedværdigende tanker om dig selv, og ikke føler du er god nok? Vi kan alle have det svært til tider, og det er der ingen skam i. Det kan være svært at snakke om de stressende og smertefulde ting i livet, men hvis ikke man gør det kan man ende ud i noget som har en værre indvirkning på ens liv. Skal du have hjælp til at åbne op om de svære ting i livet, så kan psykoterapi København hjælpe med et skridt i den retning.

Hvem kan have gavn af psykoterapi?

Svaret til dette spørgsmål er meget simpelt, da stort set alle kan have gavn af psykoterapi. Psykoterapi beskæftiger sig med hvordan man forbedrer sin livskvalitet, og dermed kan leve et bedre liv. Man behøver ikke nødvendigvis døje med depression, angst, stress eller traumer. Hvis man døjer med ensomhed og lav selvtillid kan man godt få brug for psykoterapi. Livet kommer med udfordringer hele tiden, som man måske føler er svære at overkomme alene. Psykoterapi København kan hjælpe med de udfordringer, som virker uoverskuelige at bearbejde selv.

Smid tabuet

Der er mange holdninger til psykoterapi. Mange mener, at der er en vis form for svaghed hvis man søger hjælp til at bearbejde noget man har været igennem eller som man føler. Især mænd har en følelse af at miste deres mandighed hvis man får hjælp. Det er svært at blotte sig selv fuldstændigt for en anden person, og derfor vælger mange at tænke, at det nok går over af sig selv. De ældre generationer havde svært ved at bryde tabuet om psykologiske lidelser og det med at søge hjælp til at forbedre livskvaliteten. Derfor døjede mange med ting som depression, angst og stress uden rent faktisk at gøre noget ved det i mange år. Nogle ting går ikke over af sig selv, og derfor kan det være gavnligt at søge hjælp ved psykoterapi København. Man ser dog en tendens for unge, til at være mere åbne og accepterende omkring dét at søge hjælp. At snakke om ens følelser kan være skræmmende, men man er ved at få en opfattelse af at det slet ikke er så farligt som det virker til at være. Vi er trods alt alle sammen blot mennesker, og alle mennesker kan have det svært til tider.