Størstedelen af alle forældre ønsker at gøre det, der er bedst for deres børn. Det, som tjener familiens bedste som helhed på længere sigt. Men i nogle tilfælde kan krisen være som omfattende, at det kan være udfordrende for forældrene at nå til enighed om, hvilken beslutning der skal træffes i den givne situation. Indgående faktorer i processen under krisen kan sløre for forældrene, hvad der egentligt giver det bedste resultat for deres fælles barn. Derfor har nogle familier brug for professionel hjælp til at få overblik over, hvordan de træffer en beslutning, der er fair over for barnet, og som også er den mest essentielle løsning på det pågældende problem. Familieretshuset hjælper med at udføre opgaver som disse, så du og din familie kommer bedst muligt på den anden side af jeres specifikke krise. 

Hjælp til at skabe overblik over nye, svære situationer

Flere og flere vælger at gå fra deres partnere i dagens Danmark. Skilsmisse er ikke længere et nyt fænomen, og det præger mange husholdninger. På trods af at ikke alle skilsmisser kan afværges, er det essentielt, at familien kommer helskindet igennem skilsmissen. Skilsmissen optræder dog som regel som en ny situation for mor og far, som kan finde alle faktorerne omkring den uhåndgribelige. Her griber Familieretshuset forældrene og barnet i et ønske om at skabe trygge rammer omkring skilsmissen. Der vil derfor være fokus på samarbejde mellem forældrene, hvor der vil blive tilbudt kurser og rådgivning i forbindelse med trivsel og konflikthåndtering. Samtidig behandler Familieretshuset sager om forældremyndighed, børnebidrag og andre aspekter, der kan virke uoverskuelige at forholde sig til for forældrene under processen. 

Få kvalificeret hjælp til jeres krise

Med hjælp fra Familieretshuset er din familie sikker på at komme på den anden side af jeres givne krise med de bedst mulige forudsætninger for bevarede gode relationer. Hos Familieretshuset anerkendes det, at der er mange store følelser forbundet med kriser, og der er derfor især fokus på, at barnet skal udsættes for mindst muligt under krisens periode. Når I som familie ansøger om hjælp fra Familieretshuset vil der blive foretaget en screening, som bevirker, at Familieretshuset kan yde den bedst mulige og korrekte hjælp til præcis din familie. Så er du sikret den bedste håndtering af jeres sag. Målet for behandlingen hos Familieretshuset er hertil at skabe forløb og løsninger for familier i opbrud, der sikrer barnets trivsel undervejs.