Det kan være du hører til en af dem, der har brug for lang tid på at finde sig selv igen efter en skilsmisse.
Det kan også være at lykken ventede lige rundt om hjørnet og du kort tid efter er begyndt at se en ny, ingen af delene er forkert.
Ifølge https://www.skilsmissekonsulenten.dk/ny-kaereste-efter-skilsmissen/ er der ofte mange nye spørgsmål der melder sig når der kommer en ny partner ind i livet, det er helt normalt, men det er også vigtigt at man griber alt det med en ny kæreste rigtig an, både for dig selv og for dit barns skyld

Hvad spørger folk om, når de får en ny kæreste efter skilsmissen?

Nogle af de spørgsmål der typisk dukker op er spørgsmål som:

  • Hvornår er det ok at invitere min nye kæreste hjem til mig selv?
  • Hvornår er det ok at præsentere den nye kæreste for barnet?
  • Hvordan fortæller man det til børnene, og til eks-partneren?
  • Hvad skal barnet kalde den nye kæreste?

Det er kun et lille udpluk af de mange spørgsmål som skilte forældre med en ny kæreste kan have, og i mange af tilfældene er svarene individuelle og handler både om barnet alder, og hvordan du selv føler indeni.

Det kan være en god idé at have en at tale tingene igennem med

Noget af det vigtigste når man er blevet skilt, er at give sig god tid og mærke godt efter, inden der træffes nye store beslutninger. Mange år i et ægteskab der ikke fungerede, kan have gjort det rigtig svært at mærke sig selv, måske har du helt glemt hvordan.
Når der skal træffes nye beslutninger skal der mærkes efter, hvis det er svært kan det være en god hjælp at have en at tale tingene igennem med. Det kan både være en rigtig god veninde, eller en professionel terapeut. Bare det er en du stoler på, og tør åbne dig helt op for, samtidig skal det også være en der tør sige til dig hvad der reelt set er bedst for dit barn.

Det kan være svært for dit barn

Når mor eller far er glad, så bliver barnet det som regel også, men når det kommer til en ny kæreste kan det godt være rigtig svært for børn at glæde sig på forældrenes vegne.
Du skal derfor altid huske, at det er ikke dit barn der har valgt den nye person i jeres liv. Det er dig, og derfor bliver du nødt til at give tid og plads til at barnet også kan lære at sætte pris på det nye forhold.
Børns højeste ønske vil i mange år efter skilsmissen være, at far og mor finder ud af det igen og bliver kærester og evt. flytter tilbage sammen.
Det kan hverken du eller andre gøre noget ved, og det er en følelse man som skilt bliver nødt til at acceptere. Med tålmodighed, plads og forståelse skal barnet nok lære at acceptere og måske holde af den nye kæreste.