Kognitiv terapi, er en terapiform der primært har til formål at behandle og afhjælpe forskellige former for psykiske lidelser. Man behøver nødvendigvis ikke at have psykiske lidelser, for at drage fordel af denne form for terapi, da den også kan være gavnlig for mennesker, der oplever manglende energi, motivation og arbejdsglæde. Disse problemer kender de fleste af os til og det er noget som fleste af os oplever i perioder, så det kan være en god idé at opsøge en kognitiv terapeut, hvis du oplever dette. For at gør det nemt for dig, der er interesseret at finde en kognitiv terapeut, har vi forfattet denne mini guide for at hjælpe dig.

Drag fordel af dit netværk

Uanset hvilken type terapeut, doktor, eller håndværker for den sags skyld, man leder efter, så er det altid en god idé at starte i sit netværk. Ens netværk er en stor ressource som man kan drage fordel af, når man leder efter anbefalinger til at finde forskellige typer produkter og/eller serviceydelser. Tal derfor med de mennesker du har i dit netværk, inden du afsøger andre muligheder.

Udnyt internettet

Internettet er meget mere end underholdning. På internettet kan man finde stort set alt hvad man søger, også kognitive terapeuter. Hvis du f.eks. leder efter kognitiv terapi i Vejle, så klikker du dig bare ind på Google og taster ”kognitiv terapi vejle” eller ”kognitiv terapeut i vejle” og så vil Google vise dig en liste over alle terapeuter indenfor dette område, som ligger i Vejle eller omegn.

Læs anmeldelser på nettet

Når du nu allerede er på internettet og har fundet nogle mulige terapeuter, som du kunne være interesseret i at opsøge, så bør du ikke bare vælge den første og den bedste, men i stedet bruge lidt tid på at undersøge mere om dem. Det kan man f.eks. gøre ved at læse anmeldelser af de forskellige terapeuter på internettet. Det kan enten være på deres sociale medier, eller ved at lave et opslag i en lokal gruppe på Facebook, hvor folk typisk og med glæde, deler de erfaringer de nu end måtte have.