Livet er en gave. Derfor kan man måske også undre sig over, at det ofte er når, et liv ikke længere er med os, at vi lægger mærke til det. Så gør livet pludselig ondt.

Det kan være enormt hårdt at sørge, og det kan ofte mærkes i både krop og sjæl, men det er en vigtig proces. Derfor er det også vigtigt, at du er der for dem, du holder af, hvis de en dag går igennem sorg. Det kan du på mange måder. Her er bare nogle af dem.

Hold kontakten

Sorg kan se forskelligt ud fra person til person. Det kan faktisk også se forskelligt ud fra gang til gang. Derfor er det aldrig helt til at vide, om den sørgende har mest behov for at snakke eller for at være alene. Alligevel vil det altid være vigtigt, at de ved, at du tænker på dem, og at du er til rådighed.

Hvis du har et abonnement, der tillader det, så husk at ringe. Har vedkommende ikke lyst til at snakke, så send en sms. Det behøver ikke at være noget særligt. Den skal bare vise, at du tænker på dem. Så giver du nemlig også plads til, at den sørgende selv bedømmer, hvad der er behov for.

Hjælp til i hverdagen

Nogle mennesker oplever også, at hverdagen begynder at ramle sammen, når de sørger.

Det kan være svært at tage sig sammen om at lave mad og at gøre rent. Derfor kan det også være en af de ting, som du kan hjælpe med, hvis altså det er noget, som vedkommende vil have.

Uanset hvordan du gerne vil vise, at du er der for den sørgende, så må du endelig huske, at det skal være på den sørgendes præmisser. Du må med andre ord respektere, hvad de har af ønsker og behov.