Er du selv eller kender du nogen i din omgangskreds, der er klar til at tage skridtet ud på den anden side og lægge alkoholmisbruget bag sig? Så kan en professionel behandling af alkoholmisbrug på Behandlingscenter Søby Park være en mulig løsning.

Alkoholmisbrug er og har desværre altid været udbredt i vores samfund, og det fører til alvorlige sundhedsmæssige lidelser på sigt. Derfor er det afgørende at få den rette behandling i tide, så der kan tages hånd om den enkelte.

Professionel behandling af alkoholmisbrug på Behandlingscenter Søby Park

Det kan være svært, ja nærmest umuligt, at komme ud af et misbrug på egen hånd, og derfor er det oplagt at vende snuden mod de mange tilbud, der sikrer en professionel indsats fra start af. En behandling af alkoholmisbrug indeholder bl.a.:

  • Døgnbehandling – behandlingen strækker sig ofte over flere uger, og her er der på forhånd tilrettelagt et skema for hver enkelt dag for at opnå maksimal struktur og forudsigelighed, mens der lægges en stærk indsats for at komme ud af misbruget.

  • Professionel terapi – dagcentre tilbyder ofte terapi mod andre psykiske lidelser, som ofte kan opstå i kølvandet på et misbrug eller være direkte skyld i det – fx traumer, depression, m.m.

  • Rådgivning og støtte til pårørende – sidst men ikke mindst bliver der taget godt hånd om de pårørende, så de ved, hvordan de skal agere og støtte bedst muligt fra sidelinjen.

En vedholdende indsats er altafgørende for en effektiv behandling

Selvom det ofte er sidste udvej for den misbrugsramte at søge professionel behandling på behandlingscenter Søby Park, så er det aldrig for sent at komme ud af et alkoholmisbrug. Vigtigst af alt er ens personlige indsats:

  • Motivation og vedholdenhed – ofte kan det være et magtfuldt middel at finde frem til én ting, der kan holde motivationen oppe igennem hele processen, selvom det kan være psykisk hårdt og opslidende at være igennem.

  • Støtte fra pårørende – det er guld værd, når de svære bump på vejen skal overkommes, at der er nogen med fra sidelinjen, der kan agere en vigtig støtte igennem forløbet.