Løb er en helt fantastisk motionsform. Vil du gerne i form, er det bare med at tage løbeskoene på og komme ud og løbe en tur. Overvejer du at komme i gang med at løbe, eller har du svært ved at finde motivationen for tiden? I så fald vil det være godt for dig at kende til fordelene ved løb. Læs med videre her.

Hold dig sund og rask med løb

At løbe er godt for dit helbred. Løb kan nemlig være med til at holde dig sund og rask. Der er et væld af helbredsmæssige fordele ved løb. Ikke nok med at det er med til at styrke hjertet, så sænker det også blodtrykket og reducerer risikoen for blodpropper. Samtidigt er løb med til at holde dit immunforsvar stærkt og sundt.

Du kan tabe dig eller holde vægten

Vil du gerne tabe dig eller holde vægten, kan løb hjælpe dig med det. Løber du, vil du forbrænde ekstra kalorier. Så hvis du har et ønske om vægttab, kan det være, at du skal snøre løbeskoene. Du kan eventuelt bruge et løbeur som motivation.

Få en bedre nattesøvn

Når du har været fysisk aktiv og brugt din krop, vil du sove bedre. Hvis du har problemer med at sove om natten, kan det være, at løb er svaret på dine problemer.

Sig farvel til stress

Løb er en fremragende medicin mod stress. Hvis du løber i din hverdag, kan det føre til, at du føler dig mindre stresset, mens du samtidigt får mere energi.