Løb er en rigtig god form for træning – og en rigtig god måde at komme i form på. Det kan dog for nogle godt være lidt svært at komme i gang. Har du brug for lidt hjælp til at gøre dig motiveret til at komme i gang med løbetræningen? Så kommer der her et par tips til at komme afsted.

Sæt et mål
Start med at sætte dig selv et mål. Måske vil du gerne kunne løbe 5 km, eller måske har du planer om at kunne løbe et halvmaraton senere på året? Lige meget hvad dit mål er, giver det dig rigtig god motivation til at komme i gang. Du kan også starte med at sætte dig selv små delmål – du vil kunne løbe 2 km uden at stoppe, du vil løbe 5 km på under en halv time. Lige meget hvad dit mål eller dine delmål er, giver de dig motivation til at komme afsted.

Det rigtige udstyr
Det rigtige udstyr til din løbetræning kan også være en rigtig god motivation til at komme i gang med at løbe. Måske vil du have dig et sportsur, så du kan holde styr på, hvor langt du løber og hvor hurtigt du løb? Måske har du allerede et smartur, som kan dette? Det er dog bestemt ikke en nødvendighed for at komme ud at løbe. Det rigtige løbetøj kan også være en god motivation for at komme i gang. Du skal have løbetøj, du føler til tilpas i – om det er shorts, tights, top eller langærmet. Så længe du er tilpas i tøjet, så er det perfekt. Det kan også være en god ide at have løbetøj til varmt vejr og til køligt vejr. Så er du motiveret til at løbe uanset, hvor varmt eller køligt det er udenfor – og du mister undskyldningen for, at det er for varmt eller koldt til at løbe.

Vær tålmodig
Rom blev ikke bygget på en dag, og din løbetræning bliver heller ikke perfekt fra den ene dag til den anden. Det tager tid at træne op til dit mål, så giv ikke op, hvis du synes, det virker hårdt. Du skal nok nå det på et tidspunkt, så længe du bliver ved med at løbetræne og presse dig selv lidt.

God træning!