Hvor meget motion skal man egentlig dyrke på daglig basis for at leve op til anbefalingerne? Det ser vi nærmere på i denne artikel.

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at man som voksen mindst dyrker en halv times motion på daglig basis, hvor træningsintensiteten er moderat til høj. Ligeledes anbefales, at du mindst 2 gange om ugen træner 20-30 minutter, hvor intensiteten er høj.

Hvis du ønsker at dele den halve time motion, som du skal lave i løbet af en dag, op, må du gerne det. En træningssession bør dog minimum vare 10 minutter?

Bare kom i gang – der er så mange muligheder

Det er næsten overflødigt at fortælle, hvilke fordele der er ved at dyrke motion på daglig basis, da du garanteret allerede kender til disse.

Derfor vil vi i stedet forsøge at give dig ideer til, hvordan du kan få afviklet de 30 minutters motion.

Løb en tur

At løbe en tur er rigtig, rigtig godt. Dels får du pulsen op, hvilket er rigtig godt for din krop, men derudover kommer du også ud i den friske luft, hvilket også er rigtig godt for din krop og dit sind.

Cykl en tur

Hvis du ikke bryder dig om at løbe, er et fint alternativ at cykle en tur. En fordel ved at cykle er, at det ikke er lige så hårdt for eksempelvis knæene, som det er at løbe.

Ligesom en løbetur vil en cykeltur også foregå i den friske luft, hvilket er stort plus.

Besøg det lokale fitnesscenter

Der findes rigtig mange fitnesscentre i Danmark. Der er naturligvis forskel på størrelsen på de enkelte centre i Danmark. Nogle er store, mens andre er små. Uanset om dit lokale fitnesscenter er stort eller småt, vil du dog uden tvivl kunne få pulsen op dernede. Alle fitnesscentre byder nemlig på både gode cardiotrænings- samt styrketræningsmuligheder.

Køb træningsudstyr til hjemmet

Flere og flere investerer i træningsudstyr til hjemmet. Det giver også god mening, da det for mange kan være lidt svært at motivere sig til turen ned til fitnesscentret. Hvis man har udstyret lige ved hånden, er der nærmest ingen undskyldninger for ikke at få det brugt.

I dag kan du købe stort set alt udstyr. Så uanset om du er på jagt efter en romaskine eller nogle små håndvægte, vil du kunne købe det, du ønsker.