Hjemmetræning er for alvor blevet en ting i disse tider, hvor landets fitnesscentre holder lukket. Danskerne søger i høj grad efter de bedste programmer til hjemmetræning, og virksomheder som FitnessGuru får rigtig mange spørgsmål om, hvordan man bedst træner derhjemme, når fitnesscenteret ikke er åbent til det. Der er mange forskellige muligheder for at begynde på sin hjemmetræning, og at fitness ikke er åbent er bestemt ingen grund til at sætte sig på sofa og gennemføre Netflix igen. Der findes masser af glimrende træningsprogrammer som alle kan udføre og ikke kræver udstyr, der kun findes i fitnesscenteret. I denne artikel har vi fundet tre træningsprogrammer, der allesammen har det til fælles, at de kan udføres hjemme på matriklen uden udstyr. Læs med og find inspiration til, hvordan du kan komme i gang med styrketræning derhjemme. Først kigger vi på det danske politis træningsprogram, som politiskoleelever benytter og dernæst kigger vi på “Batman Challenge”. Til sidst dykker vi ned i YouTubes enorme udvalg af forskellige træningsprogrammer, og hvilke træningskanaler du måske bør følge. 

Den danske politi – Politiskolens hjemmetræningsprogram

Hvis man følger det danske politi på Instagram kunne man i påsken se, at de på deres Story havde lagt et træningsprogram ud, som eleverne på politiskolen benyttede. Her viste to kvindelige politistuderende, hvordan man kunne gennemføre en træning derhjemme eller i naturen. Her var der forskellige øvelser, der styrkede alle kroppens muskler og ligeledes var der inkluderet cardio øvelser. Træningsprogrammet startede med Burpees samt planken som opvarmning, hvorefter der var 6 forskellige øvelser, der hver især skulle udføres af fire sæt. Herunder kan du se det fulde træningsprogram, som politiskolen postede på deres Instagram-story.

Politiskolens hjemmetræningsprogram:

Burpees m. aktiv pause i planke – 10-9-8-7-6

4 x 10 Reverse Crunch

4 x 10 Push Ups

4 x 20 Walking Lunges

4 x 10 Box Jump

4 x 10 Dips

4 x Max. Pull Ups

Træningsprogrammet kan justeres ved at tage ekstra vægte på eller tage flere reps af hver enkel øvelse.

Batman Challenge – 30 dages styrketræningsprogram

En anden udfordring, der har trendet på de sociale medier er den såkaldte “Batman Challenge”. Over 30 dage laver man forskellige øvelser, der i sidste ende skal give dig en krop som Batman. Vær ikke skuffet, hvis ikke du ligner Bruce Wayne på dag 31 for du kan helt sikkert se mærkbare resultater på din krop, hvis du gennemfører Batman Challenge. Træningsprogrammet kan findes på Google, hvis man blot googler navnet på udfordringen. Batman Challenge inkluderer både Push Ups, Plank, Mountain Climbers, Squats og meget andet. Hver enkelt øvelse skal tages af tre sæt, og det er et træningsprogram, hvor alle kan deltage. For programmet bliver gradvist sværere jo længere man kommer i programmet. 

YouTube’s Home Workouts – hverdags programmer for begyndere 

YouTube er også stedet, hvor man kan finde en masse gode træningsprogrammer for begyndere og øvede. Her findes et hav af kanaler, hvor en bred vifte af forskellige trænere står klar til at tale dig igennem mange forskellige øvelser for at få dig i form. Blandt de mest populære kanaler er blandt andet Fitness Blender og Pamela Reif blandt mange andre på YouTube.